0 Loading ...

FEN DESIGN FEN DESIGN

Arta 11-02-2023

"Victor Brauner: Un pictor neînțeles în România, apreciat în întreaga lume"

Victor Brauner (1903-1966) a fost un pictor și sculptor român-francez cunoscut pentru operele sale de artă surrealiste. Născut în Piatra Neamț, România, Brauner a studiat artele plastice la București, iar în 1930 a emigrat la Paris, unde a început să lucreze în stilul avangardist al surrealismului.

Brauner a fost un membru activ al grupului surrealist și a participat la numeroase expoziții internaționale de artă, inclusiv la expoziția de artă surrealistă din 1936, "Exposition surréaliste d'objets", la Paris. Lucrările sale se caracterizează prin utilizarea unei tehnici solide, precum și prin teme bizare și provocatoare, cum ar fi animalele hibride, personajele fantastice și simbolurile surrealiste. Brauner a avut o influență semnificativă asupra evoluției surrealismului, iar unele dintre lucrările sale sunt considerate ca fiind unice în acest stil. De exemplu, "La Main coupée" (1938) este o pictură în care un mână umană flutură în spațiu, simbolizând separarea dintre minte și corp. În 1953, Victor Brauner a suferit un accident grav, care a dus la pierderea unui ochi. Acest eveniment a avut un impact major asupra vieții și artei sale, iar Brauner a continuat să lucreze până în 1966, când a decedat în urma unui atac de cord. Victor Brauner (1903-1966) a fost un pictor și sculptor român-francez cunoscut pentru operele sale de artă surrealiste. Născut în Piatra Neamț, România, Brauner a studiat artele plastice la București, iar în 1930 a emigrat la Paris, unde a început să lucreze în stilul avangardist al surrealismului. Brauner a fost un membru activ al grupului surrealist și a participat la numeroase expoziții internaționale de artă, inclusiv la expoziția de artă surrealistă din 1936, "Exposition surréaliste d'objets", la Paris. Lucrările sale se caracterizează prin utilizarea unei tehnici solide, precum și prin teme bizare și provocatoare, cum ar fi animalele hibride, personajele fantastice și simbolurile surrealiste. Brauner a avut o influență semnificativă asupra evoluției surrealismului, iar unele dintre lucrările sale sunt considerate ca fiind unice în acest stil. De exemplu, "La Main coupée" (1938) este o pictură în care un mână umană flutură în spațiu, simbolizând separarea dintre minte și corp. În 1953, Victor Brauner a suferit un accident grav, care a dus la pierderea unui ochi. Acest eveniment a avut un impact major asupra vieții și artei sale, iar Brauner a continuat să lucreze până în 1966, când a decedat în urma unui atac de cord.

Fen Design

Victor Brauner a fost mai puțin cunoscut în România comparativ cu aprecierea sa în străinătate. După ce a emigrat la Paris în 1930, Brauner a început să fie recunoscut în mediul artistic european, iar lucrările sale au fost incluse în expoziții importante de artă contemporană. Deși a avut o influență importantă asupra evoluției surrealismului, operele sale au fost ignorate sau chiar criticate în România în timpul perioadei comuniste, iar numele său nu era larg cunoscut în această țară. Abia după căderea regimului comunist în 1989, Victor Brauner a început să fie recunoscut și apreciat în România, iar lucrările sale au fost incluse în expoziții și au fost aduse la cunoștința publicului larg. În prezent, Victor Brauner este recunoscut ca unul dintre cei mai importanți artiști surrealiști din secolul XX, iar operele sale sunt apreciate atât în țara sa de origine, cât și în întreaga lume. Sper că acest blog v-a oferit o privire de ansamblu asupra vieții și operei lui Victor Brauner.

Fen Design
Contact
Intrati in contact

Cu ce va putem ajuta?

 Mesajul tau a fost trimis cu succes.
Mesajul nu a fost trimis!

Informatii Contact

Adresa

Sos Constantei, nr.2
Mangalia, Jud. Constanta


Strada Veronica Micle, nr. 20
Bucuresti, Sector 1

Nr. de telefon
+40 758 154 238
Our Stories
Drag View Close play
EN
0%