0 Loading ...

FEN DESIGN FEN DESIGN

Arhitectura 20-03-2022

Emblematicul Hotel Inntel Zaandam

Cu siguranta cladirea hotelului Inntel din Zaandam, Netherlands este atractia principala a orasului dar si a intregii tari. Casele emblematice din lemn verde din regiunea Zaan, au fost sursa de inspiratie a designerului Wilfried van Winden care a dorit o imagine futurista dar cu accente retro.

Dacă vizitați zona istorică vecină Zaanse Schans, veți vedea peste tot minunatele clădiri în stil tradițional Zaanse și veți recunoaște modul în care a fost proiectat hotelul.

Cladirea “Lego” sfideaza gravitatia reprezentand 70 de fatade cu nuante variate de verde, secțiunile largi proeminente unde ferestrele și piesele decorative albe conferă profunzime și un relief expresiv fațadei.

Rezultatul general este izbitor, clădirea exemplară pentru arhitectură generează o entitate inedită, care corespunde unor practici locale specifice, dar este în același timp universale.

„Dar arhitectura face în mod natural un apel direct și la emoții”, notează Van Winden. „O cunoștință a comentat recent: „Când conduc în Zaandam și văd clădirea stând acolo, un zâmbet inevitabil se răspândește pe fața mea.” Cu greu ai putea cere un compliment mai minunat. 

Celor patru nuante de verde ale fatadei, se alatura la etajul superior o casa albastra, in omagiu casei Monet care a devenit faimoasa pentru pictura sa "La Maison Bleue", pictata in timpul unei calatorii in Zaandam.


Fen Design

Monet scrie despre călătoria sa prin Țările de Jos:

„Am călătorit prin aproape toată Olanda și ceea ce am văzut despre țară s-a dovedit a fi mult mai frumos decât ceea ce spun oamenii despre ea”. Peisajul Zaan cu morile de vânt, râul Zaan și casele din lemn l-au captivat atât de mult pe Monet încât a realizat până la urmă douăzeci și cinci de lucrări.

Fen Design

Contacteaza-ne
Scrie-ne acum pentru orice intrebare!

Contact
Intrati in contact

Cu ce va putem ajuta?

 Mesajul tau a fost trimis cu succes.
Mesajul nu a fost trimis!

Informatii Contact

Adresa

Sos Constantei, nr.2
Mangalia, Jud. Constanta


Strada Veronica Micle, nr. 20
Bucuresti, Sector 1

Nr. de telefon
+40 758 154 238
Our Stories
Drag View Close play
EN
0%