0 Loading ...

FEN DESIGN FEN DESIGN

Idei de amenajare 25-11-2021

Pasi simpli pentru reconditionarea mobilierului vechi

Renovarea mobilierului vechi din lemn este un hobby popular care a crescut interesul în ultimii ani, așa că dacă petrecem mult timp acasă în această perioadă, sunt sigur că ai crezut că casa ta ar avea nevoie de o schimbare. Orice piesa de mobilier veche poate fi transformata intr-un proiect de bricolaj creativ care iti va aduce mari satisfactii. Fie că vrei să restaurezi o piesă de mobilier veche sau un obiect căruia vrei să-i dai un aspect nou, ai nevoie de câteva sfaturi.

Începând cu instrumentele de care aveți nevoie pentru o astfel de recondiționare pe care o puteți face singur urmând sfaturile noastre. 

Curățarea temeinică este un prim pas important în orice proiect de renovare a mobilierului. 

Aplică stripperul liberal cu o perie și lasă-l să acționeze 20-30 de minute. Scoateți stratul superior cu o spatulă și ștergeți cu o cârpă umedă pentru a curăța mobila. 

Slefuiți după uscare pentru a obține o suprafață uniformă.  Dacă găsiți găuri mici crăpate după aplicarea finisajului final, umpleți-le cu bețișoare de umplutură cu ceară colorate, bețișoare de reparare cu ceară sau creioane de umplutură, care se găsesc în magazinele de vopsea. Apoi modelați-l pentru a se potrivi cu defectul și apăsați-l cu o unealtă netedă.

Pentru fisuri, faceți o napolitana subțire, glisați-o în crăpătură și apoi lucrați cu ceară în ambele direcții pentru a umple fisura. Lustruiți cu o cârpă moale. De multe ori puteți scăpa de micile umflături udându-le. Umiditatea umfla fibrele de lemn zdrobite înapoi la forma lor originală. (Cu toate acestea, nu puteți repara tăieturi sau crestături în acest fel.) 

Mobilierul după uscare este gata să aplice primul strat de vopsea dorit. Dacă este necesar, se recomandă maximum două straturi și un strat de lac sau ceară. 

Pentru a da un aspect diferit obiectului tau, poti schimba accesoriile cu altele noi sau le poti reconditiona in nuante aurii metalice. 

Mobila ta este gata sa fie vedeta camerei dupa ce o lasi sa se usuce timp de 24 de ore.

Fen Design

Recomandarile noastre

In proiectele noastre incurajam clientii sa nu arunce mobilierul vechi din lemn masiv si sa gasim impreuna o varianta de reconditionarte a acestuia. Recomandam cu drag vopseaua Annie Sloan Chalk Paint™ fiind potrivita pentru mobila, insa adera bine la orice suprafata. Este recomandata pentru utilizare universala si am scapat de corvoada de a alege zeci de variante, fiecare pentru un anumit tip de suprafață. Consistența ei este foarte densă si nu este nevoie mereu de un al doilea strata de vopsea.

Fen Design
Proiectul urmator
Contact
Intrati in contact

Cu ce va putem ajuta?

 Mesajul tau a fost trimis cu succes.
Mesajul nu a fost trimis!

Informatii Contact

Adresa

Sos Constantei, nr.2
Mangalia, Jud. Constanta


Strada Veronica Micle, nr. 20
Bucuresti, Sector 1

Nr. de telefon
+40 758 154 238
Our Stories
Drag View Close play
EN
0%